Transformatie

0 Door

Onze hond Rikkie was heel erg sip en in de war. Zijn maatje overleed afgelopen maand. Gelukkig heb ik hem met een lichaamsproces van Access de intensiteit ervan kunnen laten afnemen en weer vreugde kunnen geven. We moeten door…

Een maand geleden is onze hond Bodhi overleden. Wij hebben hem laten inslapen. Een aantal weken ervoor werd hij ziek en niet meer beter. Hij bleek klaar hier. Hij is er tussenuit gepiept, zei ik. De drie weken van zijn ziek zijn hebben wij hem liefdevol begeleid naar zijn fysieke eind. Rikkie, die van jongsaf aan bij ons in huis is, was de metgezel van Bodhdi. Ook Rikkie was betrokken bij het sterfteproces van Bodhi en paste zich aan de situatie aan. Na de dood van Bodhi is Rikkie meer onze vriend geworden en nemen we hem zoveel als mogelijk altijd met ons mee. Onze aandacht moesten we natuurlijk altijd verdelen. En Bodhi en Rikkie deden het samen gewoon heel goed!

Bodhi was een hele stoere hond, met een hele eigen wil voor niets of niemand bang en bewerkelijk; je moest hem altijd in het oog houden. In zijn vroege jaren (wij kregen hem toen hij 7 maanden oud was) was het een enthousiaste rakker met pit, eentje met een gebruiksaanwijzing, hij vrat poep 🙁 en zwierf graag buitenshuis, we waren hem dan ook regelmatig kwijt. Uit zichzelf zou hij niet terugkomen. Lang leve de hondenvangers (we hebben ‘m namelijk zelfs wel eens uit het asiel moeten ophalen).

Een uitnodiging
Voordat Bodhi bij ons kwam hadden wij een jaar daarvoor onze eerste hond Senna moeten laten inslapen. Senna is 14 jaar geworden en was bij ons gezin vanaf pup. Het duurde een jaar voordat er weer een nieuwe hond kon komen, Senna had nogal een indruk achtergelaten.
Bodhi, toen 7 maanden, kwam uit een ander gezin, hij woonde bij een oudere man met nog een hondje. De oudere man had altijd veel bezoek van zijn kinderen en kleinkind. Maar de man werd ernstig ziek en zocht een nieuw huisje voor zijn hond. Ik heb over deze man gedroomd toentertijd en al snel zat ik bij deze man binnen en keek ik Bodhi in zijn grote ogen! Oke jij gaat met mij mee, deal.

Na 6 jaren deel van ons gezinsleven werd het tijd voor een tweede hondje, Bodhi had behoefte aan een ander diertje in huis en op de verjaardag van onze jongste hebben wij Rikkie in huis genomen. Een hond van hetzelfde ras, maar dan in andere kleuren. Het klikte, wat een geluk 😉

Wat kan ik nog meer zeggen over Bodhi: hij was een wijze hond en had de capaciteit om dingen van mensen over te nemen en het in hem op te nemen. Ik dank Bodhi voor zijn zijn. Bodhi heeft veel voor ons betekend, dank je wel dat JIJ er was voor ons. En overal waar ik je niet erkend en gezien heb lieve Bodhi,

ik weet … zwerf nu verder op jouw manier, in welke vorm dan ook in alle vrijheid. Wij denken met veel liefde aan jou.

 

 

Heeft jouw hond of kat ook iets traumatisch meegemaakt en je hebt het idee dat ik je kan helpen faciliteren hierin, verandering te brengen, neem gerust contact op!

I would love to meet you.

Liefs,

Aglaia