Dit is mijn verhaal

Dit is mijn verhaal

0 Door

 

Dit is mijn verhaal

Ik ben geboren in 1973, mijn ouders scheidden op 1,5-jarige leeftijd, mijn moeder heeft haar leven opgesloten gezeten in haar eigen wereld door de psychiatrische ziekte, schizofrenie, en mijn vader bemoeide zich ook niet veel met mij, had het te druk met zichzelf en zijn nieuwe gezin, waar ik een keer in de twee weken een dag logeerde. Wat ik in mijn jonge jaren allemaal heb meegemaakt kan ik een boek over schrijven. Dit is een korte samenvatting. Ik ben tot mijn twaalfde jaar opgegroeid bij mijn moeder, oma en opa en tante. Ik verliet mijn moeder en mijn ouderlijk huis dus op mijn twaalfde jaar, ik vertrok naar mijn vader, naar het huis met de vier stiefjongens en aanhang. Ik was autonoom en altijd op zoek naar mijn eigen verantwoordelijkheid, daar vroeg ik ook altijd om: “Wanneer heb ik mijn eigen verantwoordelijkheid?” Niemand zei iets. De jaren tot mijn vijftiende waren een groot feest, mijn vader ‘zat’ bij de Bhagwan en nam mij mee naar Amsterdam waar we de meest bijzondere mensen ontmoetten. Hoe mooi het ook was, plotsklaps kwam er een einde aan deze magische wereld, alle stiefkinderen gingen het uit huis en ik bleef over alleen met een vader en een stiefmoeder waar ik geen connectie mee had, wat was ik eenzaam en hoe moest ik mij staande houden in de ‘gewone wereld’ waar ik liever van vluchtte. In beide werelden was ik alleen. Ik was zestien, rende een relatie in en toen was ik op mijzelf. Na een hele roerige tijd ben ik op eenentwintigste jaar mijn huidige man tegen het lijf gelopen en is voor mij toen, zo noem ik het zelf, het puinruimen begonnen. Na jarenlang onzeker te zijn en mijzelf onzichtbaar maken heb ik mijn jaren besteed aan het heel maken van mijn leven, wat maar nooit lukte, de muur die ik had opgebouwd, was onzichtbaar voor mijzelf. Ik was het slachtoffer. Ik zag niet wie ik was, ik leefde als een kip zonder kop rond zeg maar. Ik was zo gedreven om te vinden waar ik altijd naar zocht in mijn leven, verlichting. Ik had een enorm sterk vertrouwen. Maar mijn leven was zo ontzettend hobbelig en ik voelde me alleen en was getraumatiseerd. Mijn leven ging aan mij voorbij. Ik was aan het overleven. Het kostte mij jarenlang zoveel energie om mij staande te houden, het was een grote bak vol met onrust die ik was. Ik ben echt heel lang op de vlucht geweest, ik wist mij geen raad met alle ongemakken in mijn leven. Ik was 18 toen ik mijn eerste kind kreeg, 10 en 13 jaar later presenteerden onze andere twee zich. Moeder zijn. Toen mijn moeder in 2012 overleed, kwam nog meer onrust, een gevoel dat aan mij knaagde. Ik ben voor haar dood 7 jaar in gevecht geweest met instanties om haar te helpen. Je leest het goed, in gevecht, de psychiatrische inrichtingen werken niet gemakkelijk. Uiteindelijk heb ik na een intensieve begeleiding mijn moeder weten te laten opnemen. Na haar dood ben ik twee jaar in therapie geweest bij een psychotherapeut, daar heb ik ook EMDR sessies gehad en veel van mijn leven werd gesorteerd, ik kreeg overzicht. Heel veel lading van de trauma’s die ik had opgelopen zijn weggenomen. Heel veel van mijn onrustige gevoel heb ik kunnen onderzoeken. Mijn dank voor deze psychotherapeut is heel groot. Dank je wel Monique Molendijk. Toen liep ik Access Consciousness™ tegen het lijf in 2016. Ik weet dat ik tijdens de therapie een nieuwe richting in wilde en wilde kijken wat mijn capaciteiten zijn en hoe ik hiermee aan het werk kon. Ongeveer een jaar na mijn therapie kwam ik in contact met Access Conciousness™ en merkte ik hoe snel en effectief ik zelf uit mijn trauma’s kon komen en ook hoe ik met alle gevoelens, emoties, gedachten kon omgaan.

Hoe mijn verhaal gewoon een verhaal is en hoe ik niet meer hoef te functioneren vanuit mijn verleden, maar vanuit nieuwe mogelijkheden en nu kan kiezen voor iets anders, in feite, elke 10 seconden ik kan kiezen voor iets anders

Het begon allemaal met Access Bars, dit leert ons lichaam te ontvangen, te ontvangen van alles, het goede, het slechte en het lelijke. Na de therapie kon ik dit alles eindelijk ontvangen. En langzaam verdwenen alle lagen van schuld, onzekerheid, angst, haat, razernij en boosheid en verdriet. Na de Bars volgde ik al snel de Foundation, hier leerde ik te leven vanaf een platform in plaats van mijn fundament en werd de fundament van mijn leven op de schop gezet. Wat een ‘lifechanging’ 4-daagse training was dat zeg. Leven vanuit een vraag en niet vanuit een conclusie of oordeel. Hoe lastig ik het vond, mijn verhaal, alle drama, ik was er ook wel erg aan gehecht. Toch ben ik voorzichtig vragen gaan stellen. Wat is er nog meer mogelijk? Hoe wordt het nog beter dan dit? Wat kan ik hier bijdragen? Welke keuzes heb ik hier? Hoe kan ik dit veranderen? Wat is er goed aan dit/mij… wat ik nu nog niet begrijp? Wat is er voor nodig om dit te veranderen? Een leugen voelt ‘zwaar’ en de (jouw) waarheid voelt ‘licht’. Wie ben ik aan het zijn? Dit heeft ervoor gezorgd dat de dingen in beweging kwamen en ik ging zien dat ik keuze heb. In Access cursussen die ik volg word je uitgenodigd te functioneren vanuit weten, zijn, ontvangen en waarneming. In plaats van te functioneren vanuit gedachten, gevoelens en emoties. Dit heeft mijn wereld echt gerockt en blijft het door rocken! Hier bestond mijn leven uit! Daarom bleef ik hoe ik was: ergens geloofde ik nog in mijn emotie, mijn gedachtes, mijn gevoelens. Er was te weinig zelfvertrouwen. Door Access bouwde ik zelfvertrouwen op en ik creëerde mij een weg naar mijn bron en ik nam de duik en de bron en ik zijn een. Er is geen afscheiding meer. Mijn gouden graal. Ik kies om er te zijn, zichtbaar te zijn.

INrGY (en zo spreek je het uit, op z’n Engels: innergy) is hieruit ontstaan. Vanuit INrGY werk ik als transformatief lichtwerker. Sinds de twee jaar dat ik dit werk doe heeft het mij in contact gebracht met een heleboel bijzonder fijne mensen waar ik heel veel inspiratie uit haal en die ik mag inspireren. En ik ben dankbaar voor mij. Hoe wordt het nog beter dan dit? Het grootste geschenk zijn wijzelf. Ik ben hier met mijn unieke energie net als jij. Ik ben dankbaar voor mijn moederschap en gezinsleven. Leuk dat je zover hebt willen lezen, dank je wel. Wat voor bijdrage kunnen de tools van Access Consciousness en ik zijn voor jou? Ik ben heel benieuwd.

 

Liefs,

Aglaia